Advertenties

Advertentie | de tekstschrijvers

Voor advertentieteksten zijn er enigszins richtlijnen zoals een dubbelzinnige kopregel, korte zinnen gebruiken, weinig bijzinnen, een vraag stellen, unieke eigenschappen van het product noemen, een klant aan het woord laten, autoriteit laten blijken… leuker is het om je nergens aan te houden. Lekker kort, dus goedkoop; advertentie in regionale krant.

Deze krant staat vol spel- en schrijffouten, wilt u wel serieus genomen worden? www.detekstschrijvers.nl (Geweigerd.)


Bedrijfstekst | fotopersbureau

Zakelijk en zonder veel franje; dat was de opdracht voor de tekstschrijvers. Eigenlijk zoals de titel suggereert. 

Flits

Paarden met ruiters in de sneeuw

Wij zijn er geweest, hebben het gezien en vastgelegd… een rij arbeiders die op een stalen balk, hoog boven New York lunchen; het naakt rennende Vietnamese napalm meisje; de aarde gezien vanaf de maan; een man met plastic-tassen in de hand, staande voor een rij tanks op Tiananmen Square. Zaken die niemand geloofd zou hebben als niet iemand ze had gefotografeerd, want waar je niet bij bent gebeurt niet en al helemaal niet als niemand het voor je vastlegt, er verslag van doet. 

Wij schieten dagelijks momenten de eeuwigheid in. Dat doen we voor kranten, tijdschriften en advertenties. Omdat wij daar dagelijks mee bezig zijn, beschikken we onderhand over een van de grootste on-line fotodatabases van Europa.

Beroepsmatig houden wij van snelheid, dat is de reden waarom het zwaartepunt van die verzameling bij sport ligt. Een sluitertijd bepaalt daar het verschil tussen een podiumplaats en verlies. In de traagheid van een eeuw zit ook de snelheid van een seconde, en in het tikken van secondes de traagheid van een eeuw. Alles wat zich daartussen afspeelt vereeuwigen wij tenslotte in een flits.


Advertentie | online verkoopplatform

Deze advertentie is ook niet bijzonder lang.

onopgemaakt bed met laptop

Verkopen doen wij wel voor je

Niks doen kunnen we allemaal, daar is dan ook weinig aan. Nee, zorgen dat je fluitend naar je werk huppelt, dáár gaat het om: uit je bed stappen en een paar passen verderop zingend je winst tellen, vanachter je laptop. Kijk, dán hebben we het ergens over. Ook dat kunnen we allemaal, wen er maar aan.

Dat wennen hoeft niet lang te duren: als je een idee en vijf minuten hebt begint je nieuwe carrière vandaag. Ik hou het verder kort, de zaak wijst zichzelf wel… even een filiaaltje openen.